מתכון לסלט טאבולה נטול גלוטן עם פירות יער

הפעם אני רוצה לתת לכם מתכון לסלט המושלם לעונת הסתיו שמשלב את כל מה שטוב בטבע ממש עכשיו.

מה שמדהים בו הוא שהוא מהווה ארוחה מלאה, יש בו המון חלבון , ברזל וסידן עם כל הויטמינים והוא ממש קל הכנה.

בעונה הזו הוא מככב בכל הארוחות שלנו ומקבל כל כך הרבה מחמאות.

 

בסלט הזה מככב מרכיב מפתיע שאני קוראת לו קוסקוס נטול גלוטן.

זה דגן מדהים, כיוון שהוא מחזק את הטחול ואת אלמנט האדמה בגוף שלנו (על פי הרפואה הסינית. 

הוא בריא ללב, מפחית כולסטרול, מגן מסוכרת, עוזר לתהליך העיכול, מנקה מרעלים ומכיל חלבון איכותי. 

כמות הסיבים התזונתיים שהוא מכיל כפולה מאשר באורז מלא, והוא עשיר בברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, ויטמיני B, ויטמין E וסיליקון, שמצויין לעור ולשיער, ויש לו פעילות אנטי-בקטריאלית ואנטי-פטרייתית (ולכן הוא טוב נגד קנדידה).

כמו שאתם קוראים הדגן הזה שאני מדברת עליו הוא ממש ממש סופר-פוד.

הבעיה היחידה שלו היא יחסי הציבור הגרועים שלו.

כן כן. כמה שהוא בריא (לא נופל מקינואה מבחינת ערכים תזונתיים ורפואיים), הוא פשוט זכה ליחסי ציבור גרועים (כנראה בגלל שבניגוד לקינואה שעולה 40 שח לחצי קילו, הוא עולה 10 שח לחצי קילו).

ולהרבה מתכונים לא מוצלחים – בטעות הכינו ממנו דייסות (ובדייסות הוא לא טעים).

אבל ברגע שהצלחתי לפצח את דרך ההכנה שלו, גיליתי את האופי האמיתי והנהדר שלו.

 

כשאתם רוצים לקנות אותו, גשו לחנות תבלינים או לחנות אורגנית ובקשו מהמוכר דוחן.

כן כן, דוחן הוא דגן הפלא.

 

אז איך מכינים את הסלט הפלאי הזה שכל משתתפי הסיורים שלנו זוללים בהתלהבות?

 

רכיבים:

להכנת קוסקוס נטול גלוטן:

1 כוס דוחן 

2.75 כוסות מים רותחים

רבע כפית מלח

לסלט:

1 עגבניה (לא חובה)

1/2 כוס פירות אשחר מלוקטים

1/2 כוס פירות פטל קדוש מלוקטים

1 בצל סגול קטן (לא חובה)

1 מלפפון רענן 

צרור כרפס הביצות מלוקט

צרור נענע משובלת מלוקטת

לתיבול:

שמן זית, לימון, מלח ופלפל

אופן ההכנה

להכנת הקוסקוס נטול הגלוטן: (כאן אני מגלה את הסוד איך להכין את הדוחן כך שיצא ממש ממש טעים -> )

  1. מניחים את הדוחן בתוך סיר וקולים אותו (ללא שמן) על אש נמוכה למשך 25-35 דקות. משאירים את הסיר ללא מכסה. 
  2.  צבעו של הדוחן יתחיל להפוך לכהה יותר וניחוח נעים ואגוזי יתפשט בבית.
  3. מוסיפים את המלח ואת המים הרותחים לסיר וסוגרים את המכסה. 
  4. משאירים להתבשל במשך 20 דקות על אש קטנה ואז סוגרים את האש. 
  5. משרים 10 דקות ללא אש.
  6. בעזרת מזלג מפוררים ומאווררים את הדוחן.
 

להכנת הסלט:

  1.  מפרידים את עלי הנענע המשובלת מהגבעולים וקוצצים אותם דק.
  2. קוצצים דק את כרפס הביצות (גם העלים וגם הגבעולים), העגבניה, הבצל, המלפפון.
  3. בקערה מערבבים את הדוחן שהתקרר בינתיים עם כל העלים והירקות הקצוצים, ועם פירות היער שליקטנו.

מכינים את הרוטב:

מערבבים מיץ מלימון אחד, 5 כפות שמן זית, עם מלח ופלפל לפי הטעם.

מתבלים את הסלט ברוטב ומשהים 10 דקות לספיגת טעמים.

אפשרות גיוון מעניינת – לקצוץ חצי לימון דק דק, ולהוסיף אותו לסלט.

בתאבון 🙂

רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?

סיורי ליקוט חווייתיים למשפחות

למשפחות שרוצות לצאת יחד להרפתקאה טעימה בטבע.

הסיור כולל: 

  • נשנוש בוקר
  • סיור ליקוט חוויתי להיכרות עם צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול לכל הגילאים.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
 

סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד

סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.

הסיור כולל: 

  • סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות

 

קורסי ליקוט - להכיר את הטבע לעומק

הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים. 
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.

בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.

הקורס כולל 13 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא של 450 עמודים, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.

 

לא מצאתם מה שחיפשתם? מוזמנים למלא את טופס יצירת הקשר שבתחתית הדף ואנו נשמח לענות לכם.

דילוג לתוכן