בגוניית הפקעות

ביגוניים

בגוניית הפקעות (נקראת גם בגוניית ורד) היא צמח עציצים קלאסי בעל פרחים צבעוניים.
הפרחים הם אכילים ובעלי טעם חמצמץ וטעים.

פירוט נוסף (כולל מתכונים) בספר "המדריך לאוהבי טבע" שניתן להשיג מכאן.

איפה מלקטים?

הבגוניה היא צמח גינון קלאסי. נפוצה מאוד בגינות פורחות ובעציצים שמקבלים במתנה.

איך מזהים?

בגוניה היא צמח נמוך בעל מבנה כדורי המגיע לגובה מקסימלי של 40 ס"מ.
יש לה עלים בשרניים, דמויי כליה, מעוגלים ושפתם משוננת.
צבעי הפרחים שלה מגוונים: מוורוד ועד אדום, מצהוב ועד כתום.
צורת הפרח משתנה – יש זנים בעלי כמה עלי כותרת בודדים, ויש כאלה שצורתם ממש מזכירה ורד.

למה לשים לב?

אל תאכלו צמחים אלא אם אתם לגמרי בטוחים בזיהוי שלהם: שאתם מנוסים בליקוט, מלווים על ידי איש מקצוע ועברתם על כל פרטי הזיהוי והתמונות ווידאתם שהצמח מתאים לכולם.
הליקוט הוא על אחריותכם המלאה.
חשוב לוודא שאינכם רגישים/אלרגים לצמח.
על מנת למזער תופעות לוואי, התחילו עם המינון הנמוך ביותר האפשרי ועבר בהדרגה עד למינון המלא.

בליקוט צמחים חשוב מאוד לוודא שאתם מלקטים במקום נקי: שלא רוסס או זוהם בכל דרך אפשרית.
לזיהוי מקומות בעייתיים ופתרונות נפוצים – חפשו מאמר הכולל גם סרטון בנושא במאמרים.

בגלל תכולת החומצה האוקסלית בפרחים, אנשים הנוטים לאבנים בכליות, שיגרון, דלקת פרקים, גאוט או חומציות יתר צריכים להתייעץ עם הרופא המטפל לפני צריכת הפרחים.

איך לאכול?

אוכלים את הפרחים נאים או מבושלים. הם מושלמים לקישוט עוגות ומאפים.
העלים אומנם אכילים, אך טעמם מריר ולא נעים.

מה יש בצמח?

הפרחים עשירים בוויטמין C, מגנזיום וסידן. הם מכילים סאפונינים שעוזרים לכייח ליחה, ופלבונואידים שהם נוגדי חמצון עוצמתיים.
יש שימושים מסורתיים בפרחים לבעיות בנשימה כמו ברונכיטיס, הצטננות, ושפעת, וגם לחיזוק מערכת העיכול והכבד.

הידעתם?

קל למצוא את הבגוניה במשתלות, להשתמש בה גם כקישוט לבית וגם למאכל.

תמונות:

הפרחים יכולים להיות במגוון צבעים, אין הבדל באכילות:

 

איכויות מרפא:

[המשך התוכן זמין לצפיה רק ל מנוי פרימיום. אם יש לכם מנוי, בצעו התחברות בלחיצה על כפתור ההתחברות למטה. אם תרצו לרכוש מנוי, לחצו על חנות הספרים בתפריט למטה ורכשו מנוי. ]

 

דילוג לתוכן