חליטה או אכילה, מה עדיף? מה כדאי לאכול צמח או לחלוט אותו?

בסיורי הליקוט שלי הרבה פעמים אנשים מספרים לי שהם משתמשים בצמחי הבר בעיקר בחליטה, ופחות אוכלים.
ובכלליות השאלה של לאכול טרי או מבושל לעומת חליטה תמיד עולה בעיקר בהקשר של מה יהיה הכי יעיל רפואית – מה יתן לנו את מירב היעילות הרפואית.
זה מגיע פעמים רבות בהקשר של שימוש בנענע משובלת, סרפד, שומר ועוד צמחים שיש להם יתרונות בריאותיים מעולים.

חשוב לי לכתוב לכם את התשובה המלאה כדי שתעשו את השיקול ותבחרו מה שהכי מתאים לכם.

והתשובה שלי היא… זה תלוי 😉
במאמר הזה אתן לכם את הכלים להחליט מתי עושים מה.

יש צמחים שאי אפשר לאכול כמו שהם, ואז חייבים לחלוט ואין ברירה.
לפעמים זה בגלל שיש לצמח חומרים רעילים שחייבים חימום כדי שהחומרים יתפרקו – דוגמא לכך היא פירות הסמבוק. הם רעילים כשהם חיים. אבל אחרי בישול קל (נסו להכין ריבה, זה יוצא מעולה) הרעלים מתפרקים ואתם נשארים עם איכויות המרפא.
עוד דוגמא היא אם צריכים חיזוק של סרפד בקיץ. בקיץ הסרפד לא צומח טרי בטבע, ולכן האפשרות היחידה היא לשתות חליטה שלו.

המשך המאמר זמין רק למנויי פרימיום. לרכישת מנוי פרימיום לחצו כאן למעבר לחנות. (אם כבר יש לכם פרימיום, בצעו התחברות  בעזרת שם משתמש וסיסמה).

[המשך התוכן זמין לצפיה רק ל מנוי פרימיום. אם יש לכם מנוי, בצעו התחברות בלחיצה על כפתור ההתחברות למטה. אם תרצו לרכוש מנוי, לחצו על חנות הספרים בתפריט למטה ורכשו מנוי. ]

בינתיים, רק בריאות
שלכם באהבה
אביבית

** המאמר הזה אינו תחליף לייעוץ של איש מקצוע. ואם אתם סובלים מבעיה רפואית אני ממליצה לכם לגשת לאיש מקצוע כמו הרבליסט, נטורופט ופיטותרפיסט.

דילוג לתוכן