הצמחים והפטריות שבטבע תמיד ריתקו אותך
אבל לא ידעת איך ואיפה ללקט,
חיפשת מסגרת קבועה וללא התחייבות לליקוט,
הזדמנות לנשום קצת שלווה ונועם בתוך השגרה.
לקבל את הביטחון לצאת לטבע וללקט,
להכיר חברים לליקוט.
הטבע כבר לעולם לא יראה לך אותו דבר!
דמיינו לעצמכם:
אתם מגיעים למקום קסום בטבע, שנראה שנלקח מהאגדות,
לומדים ללקט פטריות וצמחי בר, וממלאים את הסלסלות בכל מה שטוב בטבע,
מקבלים מהשף שלנו טל דדון הדרכה חווייתית וטעימה על שילוב הליקוט במטבח,
ואז הכל מסתיים בארוחת צהריים טבעונית מפנקת ומיוחדת כיד המלך.
את החוויה הזו רקמתי עם השף טל דדון (אנסטסיה, זכאים, אבוקדה, ננוצ׳קה וכו׳) על פי חוויות מטורפות שחווינו וראינו בחו״ל במקומות כמו נומה.
כל פרט בחוויה הזו הוא מושקע ומפנק.
מעבר לאוכל, הפטריות הן בסיס החיים בכדור הארץ. נכיר את הבסיס לליקוט פטריות, נלמד להכיר אותן, איפה לחפש אותן, ולהפוך ללקטי פטריות.
היכרות עם הצמחים היא חיונית!
נראה מהם המאפיינים העיקריים של המשפחות החשובות ביותר.
נלמד להבדיל בין הצמחים, על מה חשוב להסתכל ואיך.
הכל קשור: מהאדמה לשמיים!
לכל דבר בטבע יש מקום וכל דבר תורם לתפקוד מאוזן של המערכת האקולוגית.
חיבורים חיוניים לקיומו של אורגניזם כלשהו.
ליקוט ספונטני לא יכול להיעשות בכל דרך. נלמד ללקט באופן בר-קיימא וללמוד מה לעשות בכדי לעמוד בכללי בטיחות, ואיך לשדרג כל טיול שטח.
החורף מביא איתו התחדשות ירוקה, המון צמחי בר למאכל ולמרפא, ושלל פטריות. נכיר את כל מה שקורה בטבע בעונה הזו.
האביב הוא זמן הלידה מחדש, התחלה חדשה להרפתקת החיים, פסטיבל פרחים וקטניות שכובשים את כל הנופים. ברוכים הבאים לקוקטייל של ויטמינים ורעננות!
בקיץ כשחום השמש משתלט על הטבע, נכיר את הפירות המתוקים של הקיץ, וצמחי גדות הנחלים הטעימים ישפעו בטעמים של הטבע.
בסתיו צמחי המרפא נמצאים בשיאם, ואבות המזון הלקטיים שאיתם אפשר לשבוע בטבע כמו בלוטים, חרובים ועוד, הם בזמן האידיאלי לליקוט.
מעבר להכרות עם מה שאכיל בטבע, חשוב להכיר את מה שמסוכן ומה הופך אותם למסוכנים. למה להיזהר מהם ואיך, כך נוכל ללקט בבטחון.
אנחנו לומדים ללקט בטבע את חומרי הגלם הכי משובחים שיש.
נלמד איך לשלב אותם במטבח, בצורה שתשמור על הערכים הבריאותיים ועל הטעמים.
המרקמים קשים, קשוחים יותר, עזים יותר ומיוחדים ממש, אך לפעמים זמינים לתקופה מוגבלת. נלמד לבשל ולשמר את מה שליקטנו.
צמחי הבר מלאים באיכויות מרפא נפלאות. נלמד איך לשלב את הטבע לריפוי טבעי, ולמלא את ארון הרפואות, וגם לרפואה מניעתית.
בכל מפגש נתחיל בסיור ליקוט מעמיק להיכרות עם הפטריות וצמחי הבר למאכל ולמרפא.
משם נמשיך לסדנא מעשית עם השף טל דדון בה נלמד להשתמש במה שליקטנו, במטבח ולריפוי טבעי.
ומשם לארוחה מפנקת וכייפית שהשף הכין לנו ממה שליקטנו ומסתיים בחזרה על מה שנלמד ואיך להמשיך ללקט.
חוזרים הביתה שבעים, עם מרקחות מהטבע ומלאים בידע יקר ערך.
בכל מפגש יש מספר מקומות מוגבל. כל הקודם זוכה.
לקחת יום לעצמך, לקחת פסק זמן מהשגרה, העומס, הסידורים, קניות, עבודה, מחויבויות, להתנתק מהטלפון והלחץ, ולצאת לנשום.
ולתת לשף שלנו לפנק אותך!
להסתובב בטבע ולהרגיש בבית, שהכל מוכר ויש לך ביטחון; מה זה הצמח הזה, האם הוא אכיל או לא, מה ממנו אפשר לאכול ומתי, למה הוא טוב, ואיזה צמח יעזור להרגיע עקיצה או שריטה
נלמד איך לרתום את עוצמת הריפוי הטבעי לחיי היום יום שלנו. מצמחי מאכל שעוזרים לשמור על הבריאות, דרך עזרה ראשונה, ועד רקיחת צמחי מרפא
"המקומות הכי יפים בארץ, בטיולים של הליקוט זה לא מסלולים שאתה הולך בדרך כלל. כי זה מיועד לאזור של צמחי מים, צמחי מדבר, קטניות, בלוטים, והמסלול לא דומה לשום מסלול אחר." – שלי
האירועים האלה נוצרו כדי ליצור חוויה מושלמת.
אתם לא מתאמצים – באתם להנות.
מלקטים במקום יפייפה שנבחר בקפידה עבורכם.
מקבלים ארוחת שף ברמה בינלאומית.
"הקורס הזה נתן לי הכל! גם חיבור לטבע, לאדמה, גם לימוד של צמחי ארץ ישראל, גם מה אפשר להכניס למטבח שהוא טרי ולא מרוסס, וגם חיבור לאנשים מדהימים שעוסקים בדברים שמעניינים אותי, זה היה מאוד חסר לי בשגרה." – דורית
את הבטחון של 100% ללקט בטבע וגם ליד הבית
מעטפת של ידע וחוויה תוך כדי תנועה וטעימה,
הדרכים הכי טובות לשלב את הצמחים במטבח בצורה בריאה,
יחד עם כל האמצעים לחזור אל הנלמד בכל מקום, בכל עת, ולכל החיים.
אני מורת דרך הרבה שנים. קיבלתי מהקורס הזה עיניים חדשות. ההתלהבות מהנבטים של הצמחים שאני אכיר רק באוגוסט היה בשבילי מתנה ענקית.
אני מטפל בצמחים אבל הרגשתי שככל שהזמן עובר שהמרחק ביני לבין הצמח גדל. הקורס של אביבית קירב אותי לטבע ופתח לי ערוץ שהיה חסום הרבה זמן.
היום הזה בחודש זה כמו לחבר שקע לתקע. להתחבר לטבע, להתחבר לבחוץ, לאוויר למזג אוויר, לחוסר טכנולוגיה, לגעת בדברים עצמם, מדהים.
פתאום שבאתי – וואו נפתח עולם ענק של מלא קולינריה , שזה התחום שאני באה ממנו וזה ממש פתח לי ערוצים חדשים של ידע ושל יופי אינסופי.
כמטפל אתה משתמש בכל מיני צמחים, אתה ממליץ למטופלים. פתאום אתה רואה את הצמחים שאתה עובד איתם ביום יום. פתאום אתה נתקל בהם בטבע.
לא האמנתי עד שהתחילו המפגשים עד כמה אני אלמד ואתאהב. חיכיתי כל חודש למפגש. הקורס הזה ילווה אותי כל החיים.
כמה עולה ההצטרפות לסיור?
עלות של היום המדהים הזה בטבע היא 450 ש"ח
כולל סיור כולל סיור ליקוט לימודי בטבע בו נכיר פטריות וצמחי בר,
סדנת בישול וארוחת שף עם השף טל דדון (אנסטסיה, זכאים, אבוקדה, ננוצ'קה ועוד)
וסיכום כתוב שתקבלו הביתה של כל הפטריות והצמחים שפגשנו.
המחיר כולל מנוי פרימיום לחודש באפליקציית הליקוט בה כל החומר כתוב, סדנאות ליקוט מעמיקות עם דגש על צמחי מאכל ומרפא, סדנאות רקיחה, ארוחות בטבע, וחומרי הלימוד, תמיכה שוטפת)
הסיור הקרוב יתקיים ביער באזור ירושלים בתאריך 4.6 .
במפגש יש מספר מקומות מוגבל. כל הקודם זוכה.
המפגשים יתקיימו בין השעות 10:00 ועד 14:30.
כל פעם ניפגש במקום אחר בטבע. כל המפגשים יתקיימו באזור שבין חיפה לירושלים, המיקום המדוייק יקבע לפי השפע של הטבע.
אני מדריכת ליקוט מוסמכת ומנוסה MsC. Sce.
תמיד אהבתי לטייל בטבע, אבל לא תמיד הכרתי את הטעם של הטבע.
הרגשתי החמצה – שיש עולם שלם בטבע שאני לא מכירה. למזלי, לפני כמה שנים הגעתי במקרה לסיור ליקוט והתאהבתי.
אני אוהבת את החוויה הכיפית הזאת בטבע שבה אני הולכת בטבע, אוספת צמחים טעימים, מכינה ארוחה מלאה מהטבע, שמפוצצת בויטמינים ומינרלים שכבר אין באוכל של היום (פתאום כבר לא חסר לי ברזל), חוזרת הביתה מלאת אנרגיה ועם תחושה מצויינת.
בזכות הליקוט יש לי ביטחון בטבע ואני יודעת שאני יכולה לסמוך על עצמי שאסתדר בכל מצב.
אחרי שאני יוצאת לטבע קל לי לקבל החלטות, אני יכולה לחתוך בקלות התלבטויות שפעם היו לוקחות לי לפחות שבוע.
חקרתי ולמדתי ליקוט צמחי בר למאכל ולמרפא אלפי שעות. כתבתי חוברות ליקוט שנמכרו בהצלחה וזכו לתגובות אוהדות בתקשורת. הדרכתי אלפי ישראלים בסיורי ליקוט בכל הארץ.
אני שמחה לחלוק את הידע הזה כדי לראות את האור שנדלק בעיניים למי שמתחיל ללקט, ובגלל שזו דרך מעולה לשמור על הטבע ועל הסביבה שלנו. להתראות בטבע.