מה כל כך מיוחד בעלי הזית? ואיך להשתמש בהם

איך להשתמש בעלי הזית למחלות החורף?

היום נר ראשון של חנוכה וכולנו נתחיל להדליק נרות ולאכול מאכלים המטוגנים בשמן.|
התלבטתי מה לכתוב לכם בפינה השבועית, אני מאוד אוהבת סופגניות ולביבות אבל להמליץ על טיגון בשמן זה לא בדיוק הכיוון שלי.

אבל אם חג חנוכה הוא חג השמן, זאת הזדמנות לדבר על עץ הזית.
והפעם לא אדבר על שמן הזית כי כולכם מכירים אותו וקשה לחדש לגביו.
אני דווקא רוצה לדבר על עלי הזית ועל חומר קסום אחד שנמצא בהם "אולאורופין".

ואני רוצה קודם לכתוב ולומר שכשאני כותבת כאן על עלי הזית, כל מילה שאני כותבת מגובה במחקרים מדעיים ולא בשמועות וסיפורים. כי במחקר שלי לספר החדש (המדריך לאוהבי הטבע שנמכר עד 1.12 במחיר מיוחד, בהנחה של 45 ש"ח) גיליתי כמה מיתוסים שגויים על השימוש בו שמטעים המון אנשים.

את עלי הזית לא אוכלים, שותים חליטה שלהם.

מה הוכח מחקרית על עלי זית?

1. יש להם פעילות נוגדת חמצון ונוגדת דלקת עוצמתית.
2. הם אנטי-חיידקיים – ממוססים את דפנות תאי החיידקים ולכן עוצרים מחלות לפני ההחרפה.
3. הם אנטי-ויראליים – משבשים את מנגנון התרבות הוירוסים בגוף ולכן בולמים מחלות ויראליות.
4. החומר בהם מונע חמצון של כולסטרול LDL ושקיעתו בכלי הדם.
5. מסייע להורדת רמות הסוכר בדם ולחץ דם (התיעצו עם הרבליסט לפני שימוש ממושך למטרות אלה).

לעלי הזית תמיד היו שימושים מסורתיים. וזה מה שהוביל את החוקרים לבדוק מי מאיכויות המרפא אמיתיות ומה החומרים הפעילים שגורמים לזה.

הפיטוכימיקל המרכזי שנמצא הוא אולאורופין. זוהי תרכובת (גלוקוזיד) שטעמה מר, שעם השנים התגלו לגביה עוד ועוד סגולות מרפא שלה. אולאורופין נמצא בשפע בעלי הזית ולכן מכינים חליטה או מרתח שלהם כדי למצות אותה.

נעשו ניסויים רבים עם מיצוי של עלי זית שהובילו לגילויים של עוד ועוד איכויות מרפא שלהם. כיום אפשר לרכוש תוספים רבים של עלי זית, אבל אתם כבר יודעים שזה לא מה שאני ממליצה עליו – אני רוצה ללמד אתכם ללקט ולהכין לכם שיקוי טבעי לגמרי.

אז אולי בחנוכה, אחרי חגיגות השמן, תוכלו לצאת ללקט עלי זית בטבע ובחורשות קק"ל ולהכין לכם את החליטה.

חשוב להדגיש כאן – זית גדל בטבע המקומי ללא ריסוס וללא כימיקלים. כדאי ללקט אותו בטבע ולא מתוך מטעים (שדות חקלאים הם שטח פרטי, וניתן ללקט בהם רק אחרי שקיבלתם אישור מבעלי העצים. חשוב לוודא קודם שהמקום לא מרוסס באף חומר, גם לא "רק נגד עשבים").

איך מכינים את השיקוי?

הפעם אלמד חליטה שקל להכין (ובספר "המדריך לאוהבי הטבע" תמצאו מתכון מקצועי יותר): שטפו היטב כוס של עלי זית. הרתיחו בסיר 2 כוסות מים, שימו את העלים בסיר וכסו. אחרי 10 דקות סגרו את האש וחכו עוד 20 דקות. סננו ושמרו את השיקוי במקרר.

השיקוי הזה הוא לשימוש למצבים בהם אתם מרגישים שמתחילה מחלה או שמתפתח וירוס – ואז נשתה אותו במינון של רבע כוס שיקוי עם 3/4 כוס מים, עד 4 פעמים ביום.

למי הוא לא מתאים? למי שסובלים מסוכרת או לחץ דם, חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל והרבליסט ולעקוב צמוד אחרי רמות הסוכר כדי לוודא שלא מגיעים לתת לחץ דם או סוכר. [המאמר הזה הוא לא תחליף לייעוץ רפואי ולשמירה על אורח חיים בריא].
 
 
 

אז מה כדאי: ללקט עלים ולהכין או לקנות כדורים?

הרבה פעמים כשאני ממליצה על צמח, רבים שואלים אותי איפה אפשר לקנות אותו. ואחרי שסיפרתי לכם כמה חליטת עלי זית היא בריאה, אולי גם אתם חוששים ללקט או לטעות ורוצים פשוט לקנות. אבל אתם כבר יודעים שאני לא מוכרת את הצמחים. להיפך – אני רוצה לעודד אתכם לצאת וללקט אותם.

יש יתרון כפול בליקוט לעומת כדורים:

1. כשאתם משתמשים בצמח טרי ללא עיבוד אתם מקבלים מקסימום של חומרים פעילים, ומינימום כימיקלים וזיהומים.

2. כשאתם יוצאים ללקט אתם נושמים אוויר נקי, מקבלים מנה גדושה של טבע שהוכח מחקרית כמוריד לחץ דם, כולסטרול, ומאזן את מערכת העצבים. ואתם יודעים בדיוק מה אתם מקבלים.

עכשיו כשאתם יודעים בכמה מצבים בחיים חליטת עלי זית יכולה לעזור, וכמה קל להכין אותה, אתם בטח רוצים לרוץ החוצה ולחפש עץ זית.

ואני לא רוצה להפריע לכם, צאו.

אם אתם רוצים להעמיק עוד:
בספר החדש שלי "המדריך לאוהבי הטבע" שמוצע עכשיו ברכישה מוקדמת בהנחה ענקית עד ה1.12, תמצאו הסבר מלא על החומרים הפעילים בזית וגם מתכונים לשימוש בעלים ובפירות. אפשר לרכוש אותו ב: www.likut.co.il/shop

אני כבר ממש מחכה לראות אתכם מטיילים עם הספר, מלקטים ומכניסים הביתה את כל הטוב שנמצא סביבנו כל הזמן.

 

 

להתראות בטבע
אביבית
המרכז המקצועי לליקוט – מלקטים עם הברקוביצ'ים

רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?

למי שרוצה לצאת להרפתקאה טעימה ובריאה בטבע או ליד הבית.

בקורס מכירים: 

  • צמחי בר למאכל
  • צמחי מרפא לשימוש מיידי בטבע.
  • מיצויים ורקיחות מצמחי מרפא לשימוש ביתי.
  • פטריות בר למאכל
 

סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד

סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.

הסיור כולל: 

  • סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות

 

קורס ליקוט מקצועי - להכיר את הטבע לעומק

הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים. 
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.

בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.

הקורס כולל 12 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא, מנוי פרימיום לאפליקציית הליקוט, ארוחות שף, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.

לא מצאתם מה שחיפשתם? מוזמנים למלא את טופס יצירת הקשר שבתחתית הדף ואנו נשמח לענות לכם.

דילוג לתוכן