שליחת וואטסאפ לשירות הלקוחות.  מייל: avivit@likut.co.il

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ליקוט אהל הגבישים

אהל הגבישים לימד אותי השנה על סבלנות ושפע…

 

בכל אפריל אני יוצאת עם תלמידי קורס ליקוט מקצועי לליקוט בחוף הים.

אני חושבת שזה בית הגידול הכי מעניין וטעים שיש.

וזה גיוון נפלא אחרי כל החורף בו בילינו בחורש ובבית…

 

ואם יש צמח שאני ממש ממש אוהבת לאכול בחוף זה אהל הגבישים.

כן. הוא יפה בצורה יוצאת דופן, אבל זו לא הסיבה שאני כל כך אוהבת אותו.

 

המרקם הקראנצ'י, המליחות הנעימה הזו והטעם שהוא מוסיף למאכלים, פשוט מושלם.

 

בדרך כלל אין הרבה ממנו. ואנחנו מלקטים ממש במשורה.

השנה אחרי כל הגשמים המבורכים, הייתי בטוחה שכמו הצמחים האחרים שצמחו בכמויות גדולות, גם הוא יהיה בשפע.

אבל במקומות בהם טיילתי והייתי רגילה לפגוש אותו,
ראיתי שצמחים אחרים תפסו את מקומו.

 

אפילו דגנים כמו ברומית שיגשגו השנה יפה בחוף הים, ולכן…

נשאר לו הרבה פחות מקום. והרבה פחות שמש.

 

כשפגשתי מרבץ כזה נרחב של אהל גבישים פניתי אליו ודיברתי איתו. זה הלך בערך ככה:

– היי חבר,
טוב לראות אותך.
שנה שלמה עברה וכבר התגעגעתי.

– היי חברה.
נעים להיפגש שוב.

– תגיד, איך זה שהשנה, עם כל הגשם שירד וכל הברכות שנחתו פה, כולם פה נראים משגשגים ורק אתה…

מתקשה לצמוח ודליל יחסית?

בשנים עם פחות גשם אני זוכרת אותך ענק…

– נכון, היתה שנה ממש מבורכת. המון גשמים וכולם פה ממש מבסוטים מזה.

אבל תביני שאני שונה.

אני לא כמו כל הצמחים הרגילים שיש גשם הם פשוט צומחים.

אני במשך שנים הסתגלתי למזג האוויר פה.
התרגלתי להפסקות בגשם…

ואת יודעת מה? 
הן עושות לי טוב.

כי כשהן באות, אני יודע מה לעשות כשכל השאר פשוט מתייבשים ונובלים.

זאת המומחיות שלי.

במיוחד החוף שבו המים ישר מחלחלים ולא נשארים זמינים לצמחים.

אז נכון, השנה היתה חזקה לגשם ויותר חלשה לי.

אבל אני בכל זאת כאן ומפרגן לגמרי לכל השכנים שלי שמתקשים כל שנה והשנה הזו טובה להם.

אני לא דואג. 
שנה הבאה אני יכול לפרוץ מחדש…

ולהקפיד לעשות מה שאני הכי טוב בו – לחיות כאן במלח וביובש.

– תודה חבר.
אתה השראה בשבילי למסלול שלי.

נתראה שוב בשנה הבאה.

– בטח, להתראות.

ותראי את המרבץ ההוא שם, שם הכי טעים. קחי כמה עלים גם לילדים.

÷×÷×÷×÷×÷×÷×÷×÷×÷

 

וואו, איזה מפגש עוצמתי זה היה איתו…
ואהל הגבישים הזכיר לי לדייק.

מה שאני הכי אוהבת, 
זה ללמד קורסי עומק…

זו ההתמחות שלי.
ללמד אנשים על הצמחים בצורה כל כך יסודית וכייפית שהם יוצאים לטבע ומזהים את הצמחים שנמצאים סביבם ואיך להשתמש בהם בבית למאכל ולמרפא.

 

אז אפילו שהשנה היו לי פחות קורסי עומק כאלה,
זה הדבר שאני הכי אוהבת לעשות.

והשנה הזו פיתחתי המון תכנים גם בנושא הרקיחה של צמחי הבר, וגם בתחום הקולינרי…

וכמו האהל, בשנה הבאה אני לוקחת את כל הידע שפותח, הטכניקות והאהבה שלי לקבוצות האלה,
ופותחת מסלולים חדשים.

 

מוזמנים לכתוב אני בתגובות כדי לקבל עידכונים 😊
או להיכנס ל www.likut.co.il/coursem

חג שמח
באהבה
אביבית

לקריאה נוספת על צמחי בר למאכל ולמרפא  – בספר הטעם שבטבע – המדריך המקצועי לליקוט צמחי בר למאכל ולמרפא בישראל. זמין לרכישה מכאן.

בתאבון ולהתראות בטבע

אזהרה: אם אתם לא בטוחים בסוג הצמח – לא מכניסים לפה

רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?

סיורי ליקוט חווייתיים למשפחות

למשפחות שרוצות לצאת יחד להרפתקאה טעימה בטבע.

הסיור כולל: 

  • נשנוש בוקר
  • סיור ליקוט חוויתי להיכרות עם צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול לכל הגילאים.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
 

סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד

סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.

הסיור כולל: 

  • סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות

 

קורסי ליקוט - להכיר את הטבע לעומק

הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים. 
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.

בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.

הקורס כולל 13 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא של 450 עמודים, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.

 

לא מצאתם מה שחיפשתם? מוזמנים למלא את טופס יצירת הקשר שבתחתית הדף ואנו נשמח לענות לכם.

דילוג לתוכן