שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ליקוט פרחי חרדל

חרדל לבן הוא אחד הצמחים הנפוצים שמקשטים את שולי הדרכים בצהוב בוהק.

שמו הוא חרדל לבן בזכות השערות הלבנות שמקיפות את הפרי שלו (וכמובן לא בשל הפריחה הצהובה).

הפרחים הטעימים החרפרפים האלה הם תוספת נפלאה לכל סלט. 

והכי כיף לגלות כמה הם בריאים.

בסיור ליקוט משותף שלנו שף נדב מלין הכין סלט נפלא עם ירקות חיים והמון פרחי חרדל:

איך מזהים ואוכלים את הפרחים ולמה כדאי?

איפה ניתן ללקט אותו?

החרדל הלבן גדל בשולי דרכים, שבילים וגם בקצה הרחוב.

איך מזהים אותו?

הפריחה הצהובה הבולטת, עם 4 עלי כותרת לא מותירה מקום לספק.

כמובן אפשר להיעזר בתמונות ששמתי כאן.

 

מה אוכלים?

בחרדל אפשר לאכול את העלים, הגבעולים המקולפים, הפרחים והפירות.

 

יתרונות בריאותיים:

ויטמינים: ויטמין A, קרוטנואידים, ויטמין K, פלבנואידים ונוגדי חמצון אחרים.

מינרלים: סידן, ברזל, מגנזיום, אשלגן, אבץ, סלניום, מנגן.

העלים עשירים בפיטו-כימיקלים בריאים המונעים מחלות.

מנקה רעלים, פותח תיאבון ומזרז חילוף חומרים.

 

ב100 גרם עלים, יש 215% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין K – המסייע בבניית מסת עצם, ולהגבלת נזק עצבי בחולי אלצהיימר. כמו גם 117% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין C – נוגד חמצון טבעי רב עצמה, אשר מציע הגנה מפני פגיעה של רדיקלים חופשיים וזיהומים ויראליים דמויי שפעת.

 

עלים טריים הם גם מקור מעולה לקומפלקס ויטמיני B- כגון חומצה פולית, פירידוקסין, תיאמין, ריבופלבין וכו'.

לקריאה נוספת על היתרונות הבריאותיים של אבקני האורנים – בספר הטעם שבטבע – המדריך המקצועי לליקוט צמחי בר למאכל ולמרפא בישראל. זמין לרכישה מכאן.

 

בתאבון ולהתראות בטבע

אזהרה: אם אתם לא בטוחים בסוג הצמח – לא מכניסים לפה

רוצים להצטרף אלינו, להכיר את צמחי הבר למאכל ולמרפא שגדלים עכשיו?

סיורי ליקוט חווייתיים למשפחות

למשפחות שרוצות לצאת יחד להרפתקאה טעימה בטבע.

הסיור כולל: 

  • נשנוש בוקר
  • סיור ליקוט חוויתי להיכרות עם צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול לכל הגילאים.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות
 

סיורי ליקוט מעמיקים למבוגרים בלבד

סיורים להיכרות מעמיקה עם הטבע.

הסיור כולל: 

  • סיור ליקוט מעמיק שחושף את הסיפורים שמאחורי הצמחים שאנחנו אוכלים ומשתמשים למרפא. נכיר לעומק את צמחי הבר למאכל ולמרפא.
  • סדנת בישול בה נלמד איך לשלב את הצמחים במטבח הביתי.
  • ארוחת צהריים עשירה ומפנקת של 10 מנות

 

קורסי ליקוט - להכיר את הטבע לעומק

הטבע נותן לנו הרבה יותר ממה שאנחנו יודעים. 
אנחנו משתמשים רק באחוזים מועטים ממה שיש בו.

בקורס הזה לומדים מה הטבע עוד צופן בחובו שאנחנו לא מכירים.

הקורס כולל 13 מפגשים, ארוחות צהריים עם השף שלנו, ספר לימוד מלא של 450 עמודים, קורס דיגיטלי, וקבוצה בפייסבוק בה מקבלים עוד המון ידע נוסף.

 

לא מצאתם מה שחיפשתם? מוזמנים למלא את טופס יצירת הקשר שבתחתית הדף ואנו נשמח לענות לכם.

דילוג לתוכן