רגע מרגש מהשבוע שעבר בסיור בחרמון,
באחד המורדות היפייפיים הצופים לסוריה, פגשתי חתיכת היסטוריה.
שדה של אם החיטה.
אותה חיטת בר קדומה ממנה תרבתו לפני 10,000 שנים
את החיטה אותה רובנו אוכלים לפחות פעם ביום.
להחזיק את החיטה הזאת ביד זה כמו להחזיק את החידה ואת הפתרון לאוכל האנושי.
(פרטים בסרטון).

בשדה הזה ממש מצאו ב1873 את אם החיטה, אבל חשבו שהיא שעורה,
לקחו עוד עשרות שנים והרבה מדענים, עד שאהרון אהרונסון,
מצא אותה שוב בראש פינה.

והיום משתמשים באם החיטה כדי להשביח את החיטה הקיימת כדי שתהיה
מזינה יותר, עשירה יותר בויטמינים ומינרלים, ועמידה יותר – דורשת פחות ריסוס.

ליקוט – טכנולוגיה מתקדמת בת אלפי שנים
מי שרוצה לראות עוד סרטונים וללמוד עוד על הטכנולוגיה 😉
מוזמן ללחוץ לייק על העמוד שלנו, ולקבל עידכונים.

המרכז הישראלי לליקוט
אביבית 054-3131971 

השארת תגובה