רוצים לדעת לפתוח את המזווה וארון התרופות של הטבע?
רוצים לדעת ללקט בכל מקום בכל עונה?
לדעת לרפא ולבשל עם צמחי הבר הגדלים בארץ?
לפתוח את המזווה וארון התרופות של הטבע ולהשתמש במה שנמצא שם?
לדעת להעביר את זה הלאה ולהפוך את זה למקצוע?

הזמנה לקורס מורים לליקוט ובישול בטבע

ההזדמנות שלך ללמוד ליקוט לעומק

אני מזמינה אותך לקורס מורים לליקוט ובישול בטבע.
הקורס המקיף בארץ בו נלמד לזהות, לבשל ולרקוח רפואות מצמחי הבר, ולדעת להעביר את זה הלאה.
משתתפי הקורס מקבלים ספר מודפס הכולל צילומים צבעוניים, הסברי זיהוי ובישול על הצמחים שנלמד.
לקורס יש אפליקציה המותאמת לכל הטלפונים החכמים לשימור והעמקת הידע.

לפרטים על הקורס הקרוב
מה מקבלים משתתפי הקורס?
  1. 17 מפגשים חווייתיים ומלאים בידע בני 6.5 שעות בהם ניפגש בטבע בנופים שונים ונלמד על צמחי הבר.
    • כל מפגש יכלול ידע מעמיק על הצמחים למאכל ולמרפא.
    • בסוף כל מפגש נאכל ארוחה עשירה שנכין עם השף שלנו משילוב בין הצמחים שליקטנו לבין מה שרכשנו מראש באורגני.
    • חלק מהמפגשים יוקדשו ללימודי רקיחת רפואות מן הטבע אותם תיקחו הביתה.
    • בסיום הקורס מפגש חגיגי בסגנון מאסטר שף בו תלקטו צמחי בר למאכל ותבשלו מהם ארוחה מפוארת אותה תגישו לבני משפחותיכם.
  2. כבר בתחילת השנה משתתפי הקורס יקבלו את ספר הקורס ובו הסברים ותמונות צבעוניות של כל צמחי הבר.
  3. גישה לספריית וידאו עם הדרכות מצולמות על עשרות צמחי בר למאכל ולמרפא כך שתמיד תוכלו לחזור ולהיזכר במה שלמדתם.
  4. כניסה לקבוצת פייסבוק סגורה וסודית שבה חיים ליקוט - מיקומים מעולים לליקוט, מה אפשר ללקט עכשיו, מתכונים ומפגשים נוספים.
  5. גישה לאפליקציית הקורס בה תוכלו להשתמש לשימור והעמקת הידע.
  6. כניסה ל4 סיורי ליקוט שלי במשך כל השנה.
  7. תמיכה שוטפת - אפשרות להתקשר אלי ולהתייעץ ולקבל מידע על צמחים כשאתם בטבע.
  8. למעוניינים סטאג' מעשי - התנסות מעשית בכל השלבים של סיור הליקוט.

* המשתתפים בקורס יקבלו סביבה-קהילה תומכת איתה אפשר להתייעץ וגם לקבל תמיכה בכל השלבים בדרך.

 


מה אומרים עלינו?
  • " הייתי כבר בכמה סיורי ליקוט.
    של צמחי מאכל, צמחי מרפא,
    אבל לא הייתי בסיור ליקוט כה מושקע ונעים, מעולם."
    לימור עברון גילת במגזין המושבות

    לימור עברון
    לימור עברון
    עוצמת הטבע
  • כבר מזמן הסתקרנתי לגבי סיור ליקוט בטבע והיום זכיתי לחוות את הדבר האמיתי.🌱🌿🍀!
    מגוון של עלים אכילים מלאים בערכים תזונתיים גבוהים ואפילו בלוטי עץ אלון. 🌰🌰🌰
    כן, גם אני הרמתי גבה (או שתיים). אבל גם למדתי משהו חדש :-)
    פגשנו אנשים מקסימים.
    היה מעולה!

    שרון ב.ס.
    שרון ב.ס.
  • הרבה שנים אני מטיילת ואביבית בעזרת הידע העצום שלה ,
    הכניסה לי מימד חדש לטיולים.
    האפשרות להכיר את הצמחים דרך הערך התזונתי שלהם ,
    קוצים שבדרך פתאום הופכים למעדן בסלט....ופרחים למשקה מצנן.
    פשוט מרתק!
    אביבית, שמחה שהכרתי אותך.

    ענת עמרם
    ענת עמרם
  • אם אתם מחפשים כמה שעות של חיבור שהוא מעבר,
    של לימוד חווייתי,
    של מפגש שונה עם הצומח הסובב אותנו
    ואוהבים להתנסות בטעמים חדשים
    אז זה ה-דבר (בהא הידיעה) בשבילכם!
    #‏לא_להחמיץ‬

    מיכל ש.
    מיכל ש.

להרשמה וקבלת פרטים נוספים – מלאו את הטופס:

טעימה מהצמחים שנפגוש...

טופח גדול
טופח גדול

טעימה מהנופים בהם נבקר...

ליקוט ביער עמיקם


.

כף אווז
כף אווז


ליקוט באשתאול


.

שלח ספרדי
שלח ספרדי


ליקוט ביער טבעון


אילו נושאים ילמדו בקורס

אילו נושאים ילמדו בקורס?

1. צמחי בר למאכל - 

  • איך מזהים אותם בעונות השונות?
  • מתי אוכלים אותם ואילו חלקים?
  • איפה ניתן למצוא אותם בארץ ואיפה בטבע כדאי לחפש אותם?
  • איך לדעת מתי ללקט צמח מסויים ומתי עדיף ללקט צמח אחר?
  • איך להכין מהם אוכל. בדגש על דרכים שונות ומגוונות להשתמש בכל אחד מהצמחים בכל אחת משלבי הגדילה שלו.

2. צמחים רעילים -

  • היכרות עם צמחי הרעל 
  • איך לזהות אותם ולהימנע מבלבול עם צמחי המאכל?
  • מהם החלקים הרעילים, מה רעיל בהם ולמה אפשר לעיתים לאכול אותם ולא להרגיש בהשפעה הרעילה?
3. צמחי מרפא - 
  • אילו צמחי מרפא גדלים בבר?
  • באילו חלקים של הצמח משתמשים ובאיזו עונה?
  • איך רוקחים מהם רפואות טבעיות? (סדנאות חוויתיות לרקיחה טבעית).
  • איך לשלב את צמחי המרפא באורח חיים בריא.
4. בישול טבעי מלוקט -
  • צמחי הבר כחומר גלם במטבח - איך להשתמש בו בדרכים שונות. מתי טרי, מתי לאדות/להקפיץ/לחלוט/לבשל....
  • נלמד ונכין מאכלים שונים מצמחי הבר.
  • נלמד ונטעם מתכונים מכל העולם להכנת מאכלים מצמחי הבר.

5. איך לאכול תזונה בריאה ולהרכיב תפריט בריא בשילוב צמחי הבר.

6. איך להמשיך ללמוד כל הזמן על צמחי בר למאכל ולמרפא?

אני אחשוף את הדרך שלי  להרחיב את הידע על צמחי הבר כך שאתם תוכלו להמשיך ולהתפתח גם אחרי הקורס. 

7. איך להתקיים בכל עונה רק על צמחי בר למאכל?

8. איך להעביר את זה הלאה - ליצור חוויות לאנשים דרך סיורי ליקוט?

9. כלכלת בית נכונה יותר עם צמחי הליקוט.

 מה להפסיק לקנות ואיך לחסוך בהוצאות בעזרת ליקוט.

10.  הקשרים בין ליקוט, תורת המשחקים, אקולוגיה וכלכלה.



צרו קשר

להרשמה וקבלת פרטים נוספים – מלאו את הטופס:

מי אני?

למדתי תואר ראשון ושני במערכות מידע בטכניון.
סיימתי בהצטיינות ודרכי היתה סלולה לחברות הגדולות והמצליחות במשק.
במשך 14 שנים עבדתי כמפתחת, חוקרת ומנהלת צוותי מחקר בכירים בחברות האלו. 
גם בזמן הלימודים וגם בזמן שעבדתי שמתי לב לקלות בה אני לומדת ידע חדש ויכולה מיד ללמד את החברים שלי.
כולם ידעו שהכי שווה ללמוד איתי למבחן או לארגן איתי את החומר לקראת מצגת חשובה.
למרות קריירה משגשגת עם הצלחה כלכלית לצידה, הרגשתי שמשהו חסר.
כשפגשתי את הליקוט, הבנתי מה חסר לי. למדתי קורס מדריכים, ואחר כך הדרכתי בו.
השילוב הזה בין השהיה בטבע, היכרות עמוקה איתו ואוכל טוב, עשה לי את זה.
משם הדרך היתה סלולה לעזיבת העבודה. 
היום זה מה שאני עושה - מדריכת ליקוט.
אני ממשיכה לחקור את תחום הליקוט -
למרות שאני מכיר כבר יותר מ200 צמחי בר למאכל, אני ממשיכה לחקור ולהכיר עוד ועוד צמחים.
אני מגלה וחוקרת עוד ועוד דרכים לבשל עם הצמחים מתוך ההבנה
שלדעת להגדיר צמח  זה בוטניקה, לדעת גם להכין אותו למנה טעימה זה ליקוט.
 
מתוך השנים בהם למדתי ולימדתי בקורס מדריכי ליקוט, פגשתי סטודנטים רבים שרוצים ללמוד ליקוט לעומק,
מי שרוצה להתמקד רק בליקוט בלי להשקיע זמן בתכנים הקשורים להדרכה.
מי שרוצה להתעמק גם בצמחי מאכל וגם בצמחי מרפא וללמוד ולחוות גם רקיחת רפואות מהם.
בדיוק עבורכם יצרתי את הקורס הזה.

למה אני עושה את זה?

המומחיות הטבעית שלי בחיים היא היכולת לארגן ולהעביר ידע.
אני באה מעולם אחר לגמרי בו היכולת לקלוט מהר ידע, לארגן אותו ולתרגם אותו למעשה היא קריטית. 
ראיתי שהידע הליקוטי בארץ מפוזר בהרבה מקומות וכמה היה לי לא קל ללמוד ככה.
לכן ריכזתי את כל הידע לקורס אחד.
את הקורס הזה יצרתי לאנשים כמוני שרוצים ללמוד לעומק ליקוט.
שרוצים לקבל ריכוז של כל הידע הליקוטי הזמין היום גם מהאנשים וגם מהספרים ממי שעשתה את זה וניסתה בעצמה.
הוא מיועד לאנשים שרוצים להכיר מקרוב צמחים, להיות בטבע ולהכיר אותו דרך כל החושים. 

עלויות וזמנים

מכיוון שאני בתחום הזה כבר כמה שנים אני יודעת שקורס כזה מעולם לא היה בארץ.
השילוב הזה בין העומק הליקוטי גם בצמחי מאכל וגם במרפא, לימודי רקיחה טבעית, ספר לימוד מודפס (עם תמונות והסברים) ואפליקציה,
מעולם לא קרה בארץ. לא היה מדריך/ה שארגן את הידע בצורה כל כך נוחה ונגישה ללמידה ושעדיין מאפשרת להמשיך לחקור.
 
קורסים מקבילים שמתקיימים בחו"ל והעלויות שלהם הם כמה אלפי דולרים או יורו.
 
עלות
העלות בהרשמה מוקדמת שתימשך עד 5.7 העלות היא  - 800 ש"ח דמי הרשמה + 12 תשלומים של 430 ש"ח.
לאחר מכן העלות תהיה 1000 ש"ח דמי הרשמה + 12 תשלומים של 500 ש"ח.
 
כולל:  17 ימי הדרכה חוויתיים בטבע על צמחי בר למאכל ולמרפא + פטריות
+ חומרי גלם אורגניים מיוחדים 
+ כלי בישול משובחים
+ קורס רקיחה טבעית
+ ספר הקורס המודפס (עותק פיזי) אותו תקבלו כבר בתחילת הקורס
+ אפליקציה לסמארטפון
+ ספריית הדרכות וידאו הנגישה מכל מקום
+ כרטיס כניסה לקבוצה סודית וסגורה בפייסבוק בה אנשים חיים ונושמים ליקוט
+ אורחים מומחים בתחום
+ הבונוסים שלנו: 
כניסה חופשית לכל סיורי הליקוט שלי בכל השנה
תמיכה שוטפת כל השנה - שיחות להתייעצויות והתלבטויות.
 
יתקיימו שני קורסים במקביל:
קורס ימי שישי ושלישי בבוקר - ניפגש בשעות 9 עד 15:30.
 
** במידה ולא תוכלו להגיע למפגש הקורס אליו נרשמתם, תוכלו להשלים בקורס המקביל.
 
איך נרשמים?
ממלאים את הפרטים בטופס למטה ואנו ניצור איתכם קשר.
 
פרטים נוספים ולרישום לקורס - התקשרו 054-3131971 או avivitber@gmail.com או מלאו את הטופס למטה

 

מתלבטים? רוצים לדבר איתי? בשמחה, מלאו את הפרטים בטופס ואחזור אליכם בהקדם.